Siljansvallen Leksand
8 augusti 2017
18:30

Referat: Leksands IF FK - Bullermyrens IK

Bra yttre förutsättningar för fotboll, med fint väder och bra gräsmatta när vi startade om serien efter sommaruppehållet med match mot Leksand borta. Vi var lite slitna fysiskt efter cupen i Torsby, men visste att vi hade kommit in i matchtempo.

Leksand hade åkt på en storförlust mot Slätta i Miljönären cup i söndags och det märktes lite på lagets självförtroende. Vi gjorde 0-1 redan i den fjärde matchminuten efter en högerhörna som studsade via Mostafa till Mohammed som säkert placerade in bollen i målvaktens vänstra hörn. Tyvärr lyckades vi inte hålla ledningen mer än 6-7 minuter där vi var alldeles för passiva i försvarsspelet efter ett bolltapp centralt på egen planhalva. Sedan gjorde Leksand det bra med ett fint inlägg från högerkanten och en bra nick i mål där vi inte räckte till i försvarsjobbet i straffområdet.

Spelet i den första halvleken var annars ganska jämnt fördelat. Vi försökte rulla boll medan Leksand satte en längre passning så fort de närmade sig mittlinjen, helst ut på deras högerkant där Tim fick jobba hårt och gjorde det bra.
Halvlekens bästa möjlighet till mål fick Mahdi efter att Leksands målvakt kommit fel på en långboll från oss och Mahdi fick öppet mål från 15 meter, men tyvärr fjuttade bollen bredvid det öppna målet.

Den andra halvleken dominerades till 70 procent av oss. Både i bollinnehav och spel på motståndarnas planhalva. Leksand sjönk ner i planen eller om de blev tillbakatryckta av vårt spel och de satsade bara på snabba kontringar. Efter knappa 20 minuter spelade skänkte vi till synes lite onödigt bort en hörna som en av Leksands forwards kom högst på och nickade in 2-1 i nättaket.

Efter det blev vår dominans i spelet ännu större och vi skapade ett par lägen som kunde ha resulterat. De bästa lägena hade Mumtaz med en nick tätt utanför och Jesper som vände bort två försvarare i straffområdet, men tyvärr sköt i målvaktens höjd lite för mycket mitt på honom.

Det slutade 2-1 till Leksand vilket inte alls var rättvist då vi borde ha haft med oss minst en poäng sett till spelet. Första halvlek var jämn, men den andra halvleken var vår och vi borde ha satt ett par mål till. Vi får glädja oss åt att spelet med boll ser bra ut ändå och att vi även är ganska täta bakåt, vi släpper in två nickmål på att vi är mindre än våra motståndare. Det vi måste fortsätta jobba med är att höja passningstempot så att vi kan skapa ännu fler chanser framåt och att hitta självförtroendet när vi får målchanser och sätta dem i mål.

Individuellt behöver ingen framhållas före någon annan i denna match utan alla får godkänt för sin insats även om målskyttet fortfarande är vårt stora problem.